Remodelare facială

1
2

Toxina botulinică este o proteina, produsă de bacteria Clostridium botulinum. Principalul factor prin care acționează aceasta este inhibarea transmiterii impulsului nervos asupra musculaturii din regiunea injectată, prin denervarea chimică, producând pareza temporară a grupurilor musculare interesate.
Practic, prin actiunea toxinei botulinice, grupuri musculare țintă iși pierd capacitatea de contracție.

Acest efect, pe de o parte, determină relaxarea completă a grupului muscular afectat, iar, pe de altă parte, va produce intinderea tegumentului ce acoperă respectiva grupă musculară, care va deveni astfel lipsită de cute și riduri.

 

Acidul hyaluronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele.
Acidul hyaluronic ajută la reţinerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen și elastină. De asemenea, s-a demonstrat că acidul hyaluronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor.

Odată cu înaintarea în vârstă, acidul hyaluronic se deteriorează și scade în cantitate, ducând la modificarea conturului feței și la apariția ridurilor.

În timp, pielea se deshidratează, țesutul subcutanat scade drastic în volum și migrează gravitațional, iar ridurile se accentuează.

Cu ajutorul acidului hyaluronic se atenuează șanțul nazogenian, se remodelează buzele și conturul feței și se restaurează nivelul de hidratare a tenului.

Acidul hyaluronic nu provoacă alergii și este complet absorbabil.