Chirurgie si implantologie

young doctor dentist examines the mouth of the patient
2

Chirurgia apicală este considerată o procedură chirurgicală orală standard. Este adesea o ultimă soluție de a menține chirurgical un dinte cu o leziune periapicală care nu poate fi gestionată cu un tratament endodontic convențional.

Scopul principal al chirurgiei apicale este de a preveni scurgerea bacteriană din sistemul canalului radicular în țesuturile periradiculare prin efectuarea unei incizii mucoperistalice, decolării mucoasei și periostului, apoi descoperirii tabliei osoase. Se realizează trepanarea osului şi se îndepartează osul afectat şi apexul dentar. Canalul radicular este curăţat mecanic, spălat şi apoi obturat, efectuându-se o obturaţie calibrată vizibilă. Când permeabilizarea canalului nu se poate realiza, se aplică sigilant la nivelul bontului restant.

 

Dacă vă lipsesc dinții, implanturile dentare sunt, de obicei, cea mai bună soluție, oferind un înlocuitor permanent cu rezultate naturale.

Un implant dentar este în esență un dispozitiv de tip șurub din titan care este fixat în cavitatea maxilarului, înlocuind rădăcina dentară lipsă. După vindecare, o coroana dentară definitivă este atașată acestui suport, creând un dinte de înlocuire. Implanturile au revoluționat stomatologia restaurativă, deoarece pot înlocui unul sau mai mulți dinți dispăruți sau chiar o arcadă întreagă.