Protetică dentară

Beautiful young woman smiling. Isolated over white  background
2

Motivele care conduc la căderea dinților sunt degradarea dentară, distrugerea țesutului conjunctiv, traumatisme sau cauze ereditare. Protetica dentară înseamnă înlocuirea dinților lipsă, a țesuturilor moi sau a tuturor dinților printr-o varietate de metode artificiale folosite în stomatologia protetică care includ: coroane, punți protetice, proteze, fațete și implanturi.

 

Un dinte grav deteriorat poate fi reparat prin folosirea unei coroane. Dacă există o deteriorare extensivă a unui dinte și a fost plombat de mai multe ori sau dacă dintele s-a închis la culoare, de exemplu ca rezultat al terapiei canalului radicular, folosirea unei coroane dentare este o alternativă bună de tratament, deoarece consolidează dintele, dar și îmbunătățește aspectul acestuia.

Avantaje

În multe cazuri recomandăm folosirea ceramicii/porțelanului în locul compozitului clasic (rășină compozită), deoarece acestea au următoarele avantaje:

  • Rezistență la presiune în timpul mestecării
  • Creșterea durabilității și a longevității în comparație cu umpluturile compozite, estimate la 15 ani comparativ cu 8-10 ani
  • Excelent pentru dinți care susțin presiuni mari, cum ar fi molarii
  • Rezistent la pete și colorări

 

În cabinetul NEOMED CLINIC realizăm lucrări protetice ( coroane, punți dentare ) din materiale nobile și seminobile, proteze totale sau parțiale, proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale (culise, capse, magneți), fațetări ceramice (ceramică dentară, integrală, pe zirconiu), lucrări pe implanturi.