Estetica zâmbetului

1
2

Lumea modei se schimbă mereu și această dinamică se aplică și în stomatologie. Deoarece stomatologia și tratamentele dentare au devenit o fațetă necesară a unei vieți sănătoase, procedurile din domeniul stomatologiei cosmetice au căpătat o amplaore considerabilă, iar una dintre cele mai populare o reprezintă folosirea bijuteriilor dentare.

Tehnica este simplă, neinvazivă şi nedureroasă constând practic în lipirea cu un adeziv special a accesoriului pe dinte. Se va alege, de preferat, un dinte frontal maxilar, această zonă având vizibilitate maximă, anterior realizându-se un periaj profesional care să îndepărteze eficient reziduurile alimentare şi placa bacteriană. Ulterior, se usucă dintele ales spre înfrumuseţare şi se aplică o cantitate mică de demineralizant strict pe zona care va fi acoperită de adeviz. Rolul acestui pas este de a oferi o bună adeziune între dinte şi materialul de lipit. Peste zona demineralizată se pune o cantitate mică de adeviz special numit bonding, iar peste acesta se poziționează bijuteria și se  fotopolimerizează adezivul până la întărire.

Întreaga procedură nu durează mai mult de 15-20 de minute şi garantează un zâmbet care se remarcă în mulţime. Renunţarea la accesoriu este la fel de simplă, medicul dentist putând să-l îndepărteze cu uşurinţă, lăsând dintele integru, aşa cum a fost înainte de aplicarea bijuteriei.

Pe măsură ce îmbătrânim, dinții noștri devin în mod natural mai întunecați, fapt care este agravat de anumite alimente pe care le consumăm. Condițiile zilnice, cum ar fi fumatul și consumul de ceai, cafea, sucuri de fructe și vin roșu, toate adăugă la colorarea dinților. Albirea dinților poate fi o metodă foarte eficientă de a ușura culoarea naturală a dinților fără a deteriora sau a îndepărta suprafața dinților.

Pentru rezultate de albire cu adevărat sigure și eficiente, este recomandată utilizarea tratamentelor profesionale de albire sub supravegherea unui medic dentist sau a unui igienist calificat. Aceste tratamente conțin agent de albire într-o concentrație care nu este disponibilă în produse fără prescripție medicală și care poate fi prescrisă numai de un medic dentist.