1
2

Odontologia își propune să restabilească estetica și funcționalitatea dinților stricați, folosind diverse tehnici și materiale.

Odontologia se ocupă, de asemenea, de restaurarea fracturilor dentare afectate, de rupere, de fisuri, de lovire, de uzură avansată și de alte deteriorări ale suprafeței dintelui, care pot fi corectate cu o umplere. Unii pacienți pot avea nevoie doar de o corecție a ocluziei (mușcatură), caz în care dintele este intensificat prin adăugarea de material.

 

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai comune și răspândite boli persistente astăzi, dar și una care poate fi prevenită. Când măncăm anumite alimente, bacteriile de pe dinți le descompun și produc acizi care au capacitatea de a deteriora grav țesuturile dure ale dinților. Rezultatul este formarea cariilor dentare (cavități).

 

În primul rând, medicul dentist îndepărtează țesutul afectat, apoi curăță și dezinfectează zona și apoi umple cavitatea cu un material. De obicei, întreaga procedură durează mai puțin de 1 oră. Anestezia locală este administrată pentru un tratament nedureros.
Cea mai obișnuită umplere dentară se numește plombă, iar materialul folosit (amestec din plastic și dioxid de siliciu de culoarea dintelui) se întărește sub o lampă cu LED. Acest tip de umplutură dentară este adecvată pentru fracturi dentare mici și medii și pentru restabilirea dinților din față, care nu susțin presiuni mari.

În cabinetul nostru efectuăm tratamente complete și complexe ale cariilor cu materiale de ultimă generație, obturații fizionomice fotopolimerizabile cu material compozit, obturații radiculare folosind tehnologii modern de condensare și materiale de sigilare neiritante și conservarea vitalității dintelui prin utilizarea de biomateriale sub obturațiile coronare.